Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

Iris Gayete, flabiolaire i grallera, principalment del grup Bufalodre amb el qual he sonat arreu del Principat de Catalunya, País Valencia i les Illes Balears, també al País Basc, Castella, Madrid, Andalusia, Extremadura, Galícia, Portugal, França, Bèlgica, Itàlia... He col·laborat amb músics com Toni Xuclà, Kepa Junkera, Carlos Beceiro, Josep Maria Ribelles o Carlos Núñez, entre d'altres. Integrant del grup de polifonies de tradició oral Tornaveus (www.tornaveus.cat).

He dedicat part de la meva tasca de flabiolaire a l'ensenyament d'aquest instrument. He fet classes, entre d’altres, a les delegacions de Barcelona, Lleida i Tortosa de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a l'Escola Municipal de Música Tradicional de l’Arboç, a l'Aula de Sons de Reus, a l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, etc. He fet diversos cursos intensius a diferents escoles de música tradicional del Principat, el País Valencià, Mallorca, Perpinyà i el País Basc. També a entitats de caire popular i tradicional com a la colla de flabiolaires de la Família Robafaves de Mataró. També he estat directora de l’Escola Municipal de Música Tradicional de l’Arboç, coordinadora del curs de Música Tradicional FESTCAT08, coordinadora de la delegació de Lleida de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Departament de de la Generalitat de Catalunya

La meva activitat com a músic tradicional em va dur a la investigació musicològica. En aquest camp sóc Llicenciada en Musicologia: Etnomusicologia a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2009 i Màster Oficial: Musicologia i Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2010.

He realitzat enregistraments, articles i publicacions diverses sobre Música Tradicional a Disc Medi Blau, Fonoteca de Música Tradicional Catalana, TRAM, Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya, Audiovisuals de Sarrià, Revista Caramella, Dinsic Publicacions, Dalmau editors, Editorial Lundwerg, Ficta, Udine:Nota, etc.