Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

Carles Mas i Garcia, flabiols i tamborinos, ballarí, pedagog

Director artístic de la Cobla Mínima (dansa i música catalana de la tradició oral) i de la companyia Baixadansar (dansa i música antiga catalana), col·laborador de La Clavellinera des de la seva fundació i co-director artístic de la Companyia Xuriach, Carles Mas és flabiolaire, cornamusaire, ballarí i mestre de dansa. Desenvolupa des de 1975 una àmplia recerca sobre l’interpretació de la música i de la dansa a les pràctiques tradicionals, així com a les fonts documentals històriques des de l’edat mitjana i el renaixement fins als nostres dies.

La seva formació i la seva recerca li fan donar molta importància a la transmissió i a la pedagogia : va ser guardonat amb el Premi Nacional de Dansa (1985) pel seu estudi de recerca aplicada sobre el contrapàs.

És titular a França del Certificat d’Aptitud a l’ensenyament de les músiques tradicionals (Màster d’ensenyament de grau superior, 1991), i del Grau superior en música tradicional a Catalunya (ESMUC, 2010). Imparteix cursos en conservatoris superiors i centres de formació de mestres de música i dansa. Ha estat professor titular del Centre d’Iniciació Musical de Bar le Duc (CRI) a França, professor de dansa col·lectiva i de formació musical, així com músic convidat arreu del món.